УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Общи условия за ползване на www.dobrev-n.com

Настоящите общи условия са създадени от  „Добрев – Н“ ООД  със седалище и адрес на управление в Разград, Община: Цар Калоян,: с. Езерче, п.к. 7274 бул./ул. ул. ОСВОБОЖДЕНИЕ № 2 Телефон: 660877, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията на Република България с ЕИК 116580890  и касаят приложимата регулация относно използването на уебсайта www.dobrev-n.com и създаване на рамка за регулиране на отношенията с потребителите 

Сайтът  www.dobrev-n.com е собственост на „Добрев – Н“ ООД телефон за контакт +359 885 551 142, имейл: office@dobrev-n.com

Цялото съдържание на уебсайта е предмет на авторски права, принадлежащи на „Добрев – Н“ ООД /Дружеството/. Нищо на този уебсайт не трябва да бъде разбирано като даващо Ви съгласие или разрешение да използвате информация, снимка, търговска марка, лого, намираща се на сайта.  Съдържанието на този сайт  се поддържа и променя от Дружеството. Дружеството не е отговорно за каквито и да било грешки, които могат да възникнат на сайта, поради промени, настройки, технически причини или други. Дружеството не носи 

Настоящите общи условия се прилагат за неопределен период от време, до тяхната отмяна или изменение, освен в предвидените от закона случаи. 

Дружеството си запазва правото да публикува рекламни банери от всякакъв вид и/или връзки на която и да е част от сайта, съобразно действащото законодателство.
Дружеството се ангажира да предоставя само стоките, представени в сайта, по начина, по всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на Клиента е да който са представени. Цялата информация, представена на сайта, включително, но не само, дизайн, наличности и цени на стоките, е валидна единствено и само към момента на представянето ѝ.

Дружеството не поставя изискване за регистрация за нуждите на ползване на сайта.. 

Чрез електронна поръчка от сайта могат да бъдат закупувани единствено и само тези продукти, които са обявени за продажба и системата позволява да бъдат добавяни в кошницата на Ползвателя, съгласно механизма на работа на магазина,

 Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина продукти, включително, но не само, състав на продуктите, размери и други, е описана от производителя  в сайта

Дружеството продава обувки, които са собствено производство. Всички представени в сайта цени са в български лева. При извършване на промоции, дружеството ще предоставя допълнителна информация относно промоционалните цени и периода на съответните промоции, кампании, отстъпки. 

Дружеството си запазва правото да определя и посочва цените на продуктите, продавани в  сайта самостоятелно.. 

Представените в магазина цени на стоки са крайни и включват всички данъци и такси, без цената за доставка, която зависи от избраната от Клиента опция за доставка.

Цената за доставка  е отделна  от цената на продукта  и се определя в зависимост от избраната опция на  доставка – до офис на куриерската фирма или  до адрес на потребителя .

Ако Ползвателят пожелае да получи фактура, фактурирането на закупените продукти е  в български лева. 

Сроковете за доставка на поръчките зависят от партньорите на Дружеството – куриерски фирми. 

Потребителят може да заплати цената на поръчания продукт, като използва по свой избор една от изброените в кошницата възможности за доставка и плащане. Всички плащания се извършват само в български лева. С приемането на настоящите Общи условия Ползвателят дава своето изрично и безусловно съгласие да заплаща авансово на Дружеството цялата продажна цена на поръчания чрез онлайн магазина Продукт. 

Потребителят следва да попълни полетата  Име за фактуриране, Фамилия за фактуриране, Телефон за фактуриране ,Имейл адрес за фактуриране, Град за фактуриране, Личен адрес или Офис адрес  на куриерска фирма за фактуриране, държава за фактуриране и Пощенски код за фактуриране.

Възможната към момента опция за плащане е чрез наложен платеж. Потребителят следва да извърши плащане при доставка от куриера, като той трябва да заплати цената на поръчаните артикули, цената за доставка и разходите за използваното платежно средство на куриера при получаването на Продукта, което предаване се отбелязва в талона за приемо-предаване (удостоверяващ предаването на Продукта от куриера към Клиента) и има силата на разписка.  

Дружеството издава електронна фактура (наричана по-надолу е-фактура), в която са изброени поръчаните стоки, тяхната цена и цената за доставка и други разходи, ако има такива. С приемането на тези Условия за ползване потребителят дава своето изрично съгласие да получава е-фактури по имейл.

Договорът за продажба от разстояние между Дружеството и Потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване по имейл на приемането на конкретната поръчка от страна на Дружеството.  Дружеството има право да се свърже с Клиента на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

Дружеството не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Договорът за продажба от разстояние се счита за анулиран, когато:

– Клиентът не заплати дължимата сума на куриера в момента на доставката.

– Клиентът е посочил неверен или неточен адрес или едновременно не е на посочения адрес в деня на доставката и не отговаря на  телефоните, посочени за контакт, за да се договори с куриера за получаването доставката.

Доставката на поръчания чрез онлайн магазина продукт се извършва с куриер  При доставката получателят подписва товарителница, с което удостоверява точното изпълнение на поръчката. 

В случай, че потребителят, който поръчва стоки от Дружеството, не пребивава или не е установен в България, а на територията на друга Държава -членка в Европейския съюз и желае да получи заявените от него артикули в тази друга държава, то същият следва да има предвид следното: 

Дружеството доставя стоки само по отношение на следните държави България, поради което последното може да изпълни заявка за доставка само до адрес на територията на някоя от тези държави или клиентът трябва да уреди самостоятелно и със свои средства трансграничната доставка на стоки, ако се касае за Държава-членка, до която Дружеството не прави доставки. В горните случаи потребителят трябва да се свърже с търговеца на office@dobrev-n.com

Доставката се извършва в сроковете, описани в кошницата или съответно оповестени от куриера. При извънредни обстоятелства Дружеството си запазва правото да удължава срока за доставка, като своевременно информира Потребителя.

Продуктите се доставят на получателите съобразно избрания метод на доставка, правилата на съответната куриерска фирма и приложимите за тази дейност нормативни изисквания. При невъзможност за връчване на пратката не по вина на Дружеството или куриера и невъзможност да се установи контакт с Клиента, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява.

Потребителят има право да се откаже от този договор и да върне Продукта, поръчан от Сайта, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от Закона за защита на потребителите, в 14-дневен срок, считано от датата на доставка на поръчания Продукт.

Когато Потребителят упражни правото си на отказ от договора, той трябва да изпрати или предаде Продуктите обратно на Дружеството или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата на доставка на Продуктите, съгласно чл. 50, т. 2 от ЗЗП. Крайният срок се смята за спазен, ако Потребителят изпрати или предаде Продуктите обратно на Дружеството преди изтичането на 14-дневния срок. Дружеството може да задържи възстановяването на сумите на Потребителя, докато не получи Продуктите или докато Потребителят не представи доказателство, че е изпратил Продуктите обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано. Върнатите артикули следва да бъдат изпратени до Дружеството на адрес: гр. Разград, офис на Еконт – Бизнес зона „Перистър“.

В случай, че Потребителят упражни правото си на отказ от договора, Дружеството му възстановява заплатената стойност на върнатия продукт, а Потребителят заплаща разходите за връщане на продукта, които са за негова сметка. 

Потребителят може да упражни правото си отказ и чрез използване на Стандартния формуляр за упражняване правото на отказ съгласно приложение № 6 от ЗЗП, публикуван на адрес https://www.kzp.bg/bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki/.  

Въпроси относно правото на отказ и връщането на продукти може да отправяте на емайл office@dobrev-n.com.

Потребителят е длъжен да съхранява получения от него Продукт и да осигури запазването на неговото качество. Не трябва да е нарушена целостта и на поставения етикет или на оригиналната опаковка.

При неизпълнение на тези условия, както и в случай, че бъде установено, че Продуктът е употребяван в степен по-голяма от необходимата за обичайната му проба,  Дружеството запазва правото си да откаже приемане на върнатия Продукт и съответно да не възстанови платената сума от Потребителя.

Клиентът има право да получи само стойността на върнатия Продукт, такава, каквато е била при заявката и закупуването му.

Дружеството доставя стоки, които отговарят напълно на уговореното между страните, включително на подробно представеното на Сайта описание, в т.ч. по отношение на възможно съществуващи леки забележки и са годни за обичайната им употреба. 

В случай, че това не е така, Потребителят има право да заяви претенция (рекламация) за рекламация за всяко несъответствие на продукт или услуга с договореното, открито в срок от две години от датата на доставката. Дружеството не предоставя никакви гаранции на Продуктите, освен произтичащите от закона.

При предявяване на рекламация на Продукт Потребителят може да поиска намаляване на заплатената цена или освен в случаите на незначителни дефекти – разваляне на договора, връщане на Продукта към  Дружеството  и възстановяване на заплатената цена. 

Рекламация на Продукт трябва да се предяви веднага щом е открит дефект, в срок до две години от доставката на Продукта. По отношение на предоставяни услуги, Дружеството отговаря за липса на съответствие на услугата, ако е съществувало при предоставяне на услугата и се прояви до две години след предоставянето й, но не по-късно от 14 дни от установяване на несъответствието. Дружеството разглежда предявените рекламации съобразно установените в закона условия и срокове, и своевременно информира Потребителя за взетото решение по предявената рекламация.

Рекламацията се предявява пред Дружеството или пред упълномощено от него лице на е-мейл office@dobrev-n.com или на телефон 0885551142. При предявяване на рекламация Потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.

При подаване на рекламация Потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:- касова бележка или фактура;- протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;- други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

Дружеството няма да уважава рекламации, когато се  установи  неправилна употреба на продукта, несъобразена с инструкциите за употреба, предоставени от търговеца на сайта резултат от нормалното износване, вследствие и/или на етикета на артикула, както и такива, касаещи изменения в продукта, които са на употреба

Дружеството обработва лични данни в съответствие с Законът за защита на личните данни и Регламент 2016/679/ЕС относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на личните данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО. Информация за  личните данни, които Дружеството обработва и за условията и реда, по който физическите лица, чиито лични данни се обработват, упражняват правата си може да намерите в Политиката за поверителност. 

За неуредените в настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Потребителите имат  всички права, уредени императивно в действащото законодателство, дори и същите да не са описани в настоящите общи условия. 

Възникнали спорове Дружеството се стреми да решава винаги чрез партньорско споразумение, а в случай, че не бъде постигнато такова,  то  споровете се решават от компетентния съд или от орган за алтернативно решаване на спорове/помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите (https://www.kzp.bg/pomiritelna-komisiya). При възникване на спор, свързан с онлайн продажба, потребителят може да ползва платформата на ЕС за решаване на спорове между онлайн търговци и потребители, на адрес https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG.

Дружеството не е отговорно за каквито и да било грешки, които могат да възникнат на сайта, поради всякаква причина, включително и тези, причинени от промени, настройки, технически причини или други.

Настоящите общи условия се прилагат за неопределен период от време, до тяхната отмяна или изменение, освен в предвидените от закона случаи. 

Дружеството си запазва правото да публикува на страницата си  реклами и/или връзки на която и да е част от сайта, съобразно действащото законодателство.

Настоящите общи условия се прилагат за неопределен период от време, до тяхната отмяна или изменение, освен в предвидените от закона случаи. При изменения в настоящите общите условия Дружеството публикува актуализираните Общи условия на официалната си интернет страница.

В случай, че някоя част от настоящите Общи условия, бъде прогласена за нищожна, то нищожността ѝ няма да влече нищожност на останалите разпоредби от Общите условия. Прогласената за нищожна разпоредба ще бъде заместена по право от повелителни правила на закона, докато Дружеството и Продавачът не се съгласят на друго по реда за изменение на Общите условия.

Настоящите Общи условия са приети на 08.19.2024г.